Wat zijn de voordelen van een incentive reis?

Een incentive is een bewezen manier om je personeel gemotiveerd en actief te houden. Je zou zeggen dat dit niet nodig is aangezien ze elke maand netjes hun salaris gestort krijgen. Maar toch is een incentive een bewezen manier om dit te doen. Dit komt omdat mensen in gewoonte hun motivatie kunnen verliezen. Dat kan komen doordat het werk toch niet altijd leuk is, zwaar kan zijn of te uitdagend. Hierdoor ervaren ze stress en hebben ze opnieuw dat duwtje in de rug nodig. Wat zijn uiteindelijk de voordelen van een incentive reis? Dat gaan we je in dit artikel uitleggen

Omzet verhogend

Hard werken wordt beloond. Toch? Dat hangt ervan af hoe de bedrijfscultuur is. Als dit niet in de bedrijfscultuur zit geworteld dan niet. Daarom zijn incentive reizen zo populair geworden. Er is bewezen dat werknemers ervaren dat hard werken wordt beloond wat hen weer nieuwe energie geeft om elke dag te knallen op kantoor. Hierdoor zorg je er voor dat de omzet hiervan kan profiteren. Werknemers willen de nieuwe doelen ook halen omdat ze bijvoorbeeld hebben ervaren hoe leuk een reis is. Dit is dus een zeer effectieve beloning gebleken.

Teambuilding

Een ander belangrijk voordeel is dat je het team echt laat samen komen, samenwerken en ervaren. Dit gebeurt vaak op een leuke en ontspannen manier. Hierdoor leer je die collega die je niet mag maar nooit ziet veel beter kennen. De kans is groot dat je na een incentive reis opeens wel overweg kan met die collega. Hoe mooi is dat? Daarnaast zorgt een incentive reis voor minder ziekteverzuim omdat ze weer plezier in hun werk hebben ervaren. Daarnaast voelen ze de waardering vanuit de leiding kant alleen maar sterker.

Wanneer starten

Wanneer kan je met een incentive reis starten? Stel duidelijke doelen en hang er dan een incentive aan. We raden je niet aan opeens uit het niets iets te organiseren.